Naujos knygos

Meksika, mano meile

Meksika, mano meile


Meksika, mano meile
 Jolanta Ona Vitkutė

Meilės ar bent susižavėjimo objektų čia tiek daug ir įvairių, kad liksite nustebinti. Vien ko verta nemirtingoji dailininkų Fridos Kahlo ir Diego Riveros meilės istorija, kurią žino visas pasaulis, tačiau sava gali vadinti tik Meksika.

Knygos autorė lietuvė į šią šalį atvyksta su kita – asmenine – meilės istorija. Ištekėjusi už meksikiečio ji trokšta pažinti gimtą mylimojo kraštą ir drauge su juo leidžiasi į kelionę po nepažintą Meksiką. Kaip pati sako, jos nuostaba ir meilė šiam kraštui vis augo, o kelionės įspūdžiai, sugulę knygoje, atskleis skaitytojams nepakartojamą Meksikos veidą ir bus naudingi dar tik besiruošiantiems pažinti šią šalį.

Tai – kontrastų kupinas kraštas, kuriame kiekvienas atras ką nors savo ir artimo: gal žydros Karibų jūros pakrantes, gal žmogaus rankos nepaliestą gamtą – ugnikalnius, kanjonus, krioklius – ar galingųjų majų ir actekų civilizacijų palikimą. Abejingų nepalieka skonių ir kvapų gausi Meksikos virtuvė, stebina didžiųjų miestų architektūra, senovės indėnų dvasia persmelkti karnavalai, mariačių dainos.

 

Apartamentas: džiaugsmai ir vargai kuriant savo namus Paryžiuje

Apartamentas: džiaugsmai ir vargai kuriant savo namus Paryžiuje

 David Lebovitz

Apartamentas: džiaugsmai ir vargai kuriant savo namus Paryžiuje

Bestselerių „Saldus gyvenimas Paryžiuje“ ir „Mano Paryžiaus virtuvė“ autorius, visame pasaulyje garsus virtuvės šefas Davidas Lebovitzas ir toliau tęsia pasakojimą apie savo gyvenimą Paryžiuje – šįkart, nusprendęs žaviajame šviesos ir meilės mieste įsigyti bei įsirengti nuosavus namus, jis susiduria su begale rūpesčių, patiria virtinę nuotykių ir išsiaiškina daug naujų prancūziškos kultūros, visuomenės, maisto ir kasdienio gyvenimo ypatumų. Jais visais – kaip visuomet, dosniai ir žaismingai – dalijasi su skaitytojais.

Pradėjęs nuosavo būsto paieškas, o vėliau jo remontą, Davidas Lebovitzas neįsivaizdavo, kad susidurs su logikai ir protui kartais sunkiai pasiduodančiomis aplinkybėmis, specifiniu statybininkų darbo grafiku ir etika. Nė minutei neprarasdamas jam būdingo puikaus humoro jausmo, savo pasakojimą jis gardina naujais paryžietiškos virtuvės receptais, ir net ir karščiausiose batalijose dėl grindų, sienų ar santechnikos nepamiršta to magiško jausmo, kuris prieš daugelį metų įkvėpė jį atsikraustyti į Paryžių ir susikurti čia tikrus namus.

Kaip naudojami kerai ir eliksyrai

Kaip naudojami kerai ir eliksyrai

Stephanie Milton
Kaip naudojami kerai ir eliksyrai